Listopad pachnie tradycją, a w Restauracji Rogata – również gęsiną! Zapraszamy Was na wyjątkową, sezonową wkładkę z gęsiną, pełną aromatu, elegancji i jesiennych smaków.
To uczta, której nie można przegapić!

 

Od 5 listopada do 5 grudnia w naszym menu czeka na Was wyjątkowa propozycja dań inspirowanych polską tradycją i nowoczesnym podejściem do kuchni regionalnej.

Sezonowe menu z gęsiną w Rogatej:

Tatar z gęsiny pod dymem
Podawany z domowymi bułeczkami, jajkiem przepiórczym, chipsem z szynki parmeńskiej, marynowanymi grzybami i majonezem lubczykowym. Aromatyczny, delikatny i pełen charakteru.

Sałatka z szarpaną gęsiną
Konfitowana gęsina, rukola, ser pleśniowy, karmelizowana gruszka, sos żurawinowy i balsamiczny – połączenie smaków, które zachwyca od pierwszego kęsa.

Rosół z gęsi
Tradycyjny rosół z makaronem własnego wyrobu i warzywami julienne – klasyka w najlepszym wydaniu.

Czernina z gęsi
Z dodatkiem klusek ziemniaczanych – tradycyjna, aromatyczna i pełna głębi smaku.

Konfitowane udko z gęsi
Podawane z sosem demi-glace, purée z pietruszki, piklowanym burakiem i prażonym kwiatem baby brokuła – danie, które łączy tradycję i finezję.

Pierś z gęsi sous vide
W żurawinowym sosie demi-glace, z purée dyniowym, gnocchi buraczanym i mini jabłkami – eleganckie danie dla prawdziwych smakoszy.

Burger z szarpaną gęsiną
Szarpana gęsina, piklowana kapusta modra, konfitura z czerwonej cebuli, rukola, cheddar, sos rokitnikowy i frytki z batatów – niepowtarzalna wersja klasyka!

Smażone pierogi z gęsiną
Podane z kapustą zasmażaną z boczkiem i cebulą – smak domu w najlepszym wydaniu.

Tradycyjny rogal z białym makiem
Słodkie zakończenie uczty – idealne na listopadowy deser.

Dlaczego warto odwiedzić Rogatą?
Jesienne smaki w Rogatej to połączenie lokalnych produktów, tradycyjnych receptur i pasji do gotowania. Każde danie z naszej wkładki z gęsiną przygotowywane jest z najwyższą starannością, by zachwycić zarówno smakoszy polskiej kuchni, jak i miłośników nowych kulinarnych doznań.

Restauracja Rogata – Twój steak house
Rezerwacje: 515 060 160
Zamówienia: na miejscu lub z dowozem przez Pyszne.pl i Glovo
Wkładka gęsina dostępna od 5 listopada do 5 grudnia!

Poczuj smak jesieni w Restauracji Rogata!
Zapraszamy serdecznie – tu sezon na gęsinę trwa w najlepsze!

Tatar z gęsiny pod dymem z bułeczkami w Restauracji Rogata
Sałatka z gęsiną, gruszką i sosem żurawinowym w Restauracji Rogata
Rosół z gęsi z domowym makaronem w Restauracji Rogata
Czernina z gęsi z kluskami ziemniaczanymi w Restauracji Rogata
Konfitowane udko z gęsi z purée i sosem demi-glace w Restauracji Rogata
Pierś z gęsi sous vide z purée dyniowym i gnocchi buraczanym
Burger z gęsiną i frytkami z batatów w Restauracji Rogata
Burger z gęsiną i frytkami z batatów w Restauracji Rogata
Smażone pierogi z gęsiną i kapustą zasmażaną w Restauracji Rogata